Chudík absolvoval výjazdy do všetkých okresov PSK

09.12.2003 Celý región

Problémy s fungovaním profesionálnych divadiel v Prešove a knižníc v okresných mestách sú podľa predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Petra Chudíka ...
Problémy s fungovaním profesionálnych divadiel v Prešove a knižníc v okresných mestách sú podľa predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Petra Chudíka najvážnejšie, ktoré zistil počas svojich tohoročných pracovných výjazdov do okresov PSK.

Konštatoval to na tlačovej konferencii v Prešove 4. decembra po skončení výjazdu do domáceho okresu Prešov. Od mája t. r. navštívil všetkých 13 okresov PSK a špeciálnu návštevu venoval mestu Vysoké Tatry.
Chudík naznačil, že je raritou, ak dve divadlá v Prešove - Divadlo Jonáša Záborského a národnostné Divadlo Alexandra Duchnoviča majú k dispozícii dovedna päť scén. Na ich prevádzku vynakladá PSK v súčasnosti do 60 miliónov Sk. \"Problém je na stole a priznávam, že neviem, ako ho riešiť, \" dodal.
Na margo poznatkov zo všetkých výjazdov uviedol, že \"je raz lepšie vidieť, ako stokrát počuť\". Podarilo sa mu počas výjazdov aj niektoré konkrétne veci vyriešiť, ale v prvom rade problémy zariadení v pôsobností PSK z oblasti školstva, zdravotníctva, sociálnej starostlivosti a kultúry pozná lepšie, nesprostredkovane. Jedinou nevýhodou, ako naznačil s úsmevom je to, že PSK je veľmi veľký. Závidí preto kolegovi predsedovi samosprávneho kraja v Trnave, ktorý \"spravuje\" iba sedem okresov.
Chudík chce pokračovať vo výjazdoch aj na budúci rok, medzi prvými by mal navštíviť okresy Humenné a Sabinov.

(jj)
 

Vyberte región

mark